You’ll go wherever you’re meant to go: Timișoara!

Het is alweer eventjes geleden, maar wilde dit verhaal toch wel graag aan een breder publiek delen. Afgelopen lente wilde ik graag op vakantie, maar kon maar niet beslissen waarheen. De bestemming maakte me in principe ook niet zoveel uit, ik had gewoon het gevoel dat ik er even uit moest.

Toen kwam ik op het briljante idee, geïnspireerd door Koen Brouwer en Rens Polman van Lieve Bertha – zij deden dit al eerder – om een srprs.me reis te boeken! Dit houdt in dat je een reis boekt binnen een bepaald tijdsbestek, en de reis gaat naar bestemming onbekend…

Het mooie is dat je hiermee de stress rondom het bedenken waar heen te gaan, en het regelen van de reis en een slaapplaats kunt omzeilen. Het enige waar je zelf nog voor hoeft te zorgen is dat je op het afgesproken tijdstip bij het vliegveld bent, incl. je paspoort en srprs.me enveloppe met code en ticket.

Mijn reis ging naar Timișoara, een stad in het westen van Roemenië. Zowel het verrassingselement van de reis, als de bestemming zelf is mij erg goed bevallen. Timișoara is een relatief rustige stad, niet overdreven toeristisch, maar ook zeker niet saai. Voor een indruk, zie de foto’s in deze post. Onder meer met vleugjes communisme, dichtgetimmerde kasten van huizen, vrolijke parapluutjes en graffiti bij druilerig weer, verdwaalde boodschappenkarretjes in parkjes en fotowaardige urbex.

Jammer genoeg is het me niet meer gelukt het “Memorialul Revoluţiei” museum te bezoeken, omdat het gesloten was toen ik in de stad was. Een goede reden om nog eens terug te gaan!

Leave a Reply